Joulu tuloo, ootko jo valmis? Kuvia Wienistä ja sen joulumarkkinoista.

Itävaltalaiset ovat varakasta väkeä ja sen kyllä huomaa heti Wieniin saapuessaan. Erityisesti joulun aikaan kaikkialla välkkyvät tuhannet valot ja koreat joulutorit herättävät ihastusta meissä, jotka ovat näitä niin kutsuttuja jouluihmisiä.

 

 Wienissä joulutoreja on ympäri kaupunkia kaikkiaan yli parikymmentä ja ihmiset pysähtyvät niissä sankoin joukoin tapaamaan ystäviään työajan jälkeenkin. Tuoksuva lämmin glögimuki on kaikkien kädessä ja kaunis joulumusiikki soi puheensorinan taustalla. Perinteitä joulutoreilla on jo 700 vuoden ajalta.

Vilkas sosiaalinen kanssakäyminen pistääkin erityisesti silmään.

 

 Ja kaiholla voi vain todeta kuinka mukavaa se olisi jos meilläkin suhtauduttaisiin vähän väljemmin kaupunkiemme tarkkoihin sääntöihin ja kojujen pitäjien korkeisiin vuokriin.

Ainakin Helsingin joulutorit ovat kovin vaatimattomia, kun niitä vertaa näidein muiden EU-maiden panostukseen turistien ja oman maan kansalaisten iloksi.

Meillä markkinahenkisyys ei oikein näytä pelaavan kaupunkien päättäjien mielikuvissa, ei ainakaan täällä pääkaupunkiseudulla.

 

Itävallassa turistien määrissä on selvät piikit marraskuun lopulta tammikuulle, eikä se ole ihme. Vielä vuosienkin jälkeen on helppo palauttaa mieleen valot, värit, musiikin ja ihmisten iloiset ilmeet..
Mieleeni jäi myös myyntikojuissa olevat upeat pikkuriikkiset nukketalojen tavarat, joiden ilmiömäinen pikkutarkkuus ja kauneus hurmaa varmaankin kaikki alan keräilijät.

Viime vuonna Itävallassa kävi tilastojen mukaan 24 miljoonaa ulkomaista turistia, jotka käyttivät rahaa yhteensä noin 30 miljardia.

 Eipä tarvitse mennä kuin Tallinnaan, niin sielläkin on jo joulutoreilla enemmän eloa ja väriä kuin meillä. Missä lienee vika?
Siinäpä kysymys…

zzz333

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään. Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu