Jouluntaikaa, kierros Helsingissä, herkällä mielellä ja kamera valmiina…

Tänään Helsingin Sanomatkin pyysi kertomaan kuvin ja sanoin,  mikä kotikulmilla on tarinan arvoista. Vanha kotikaupunkini oli Helsinki ja näin joulun lähestyessä halusin tehdä pienen kierroksen juuri niissä paikoissa, missä kansa näyttää eniten liikkuvan näin tavallisena arkipäivänä. Ja  missä jouluinen ilme parhaiten näkyisi ja missä myös näyteikkunatkin olisivat pukeutuneet parhaimpiinsa.

Kävely Aleksia pitkin Tuomaan Markkinoille olikin nyt  se pääkohde jo vertailunkin vuoksi,  kun tuo Tallinnankin joulumarkkina on jo nähty ja hyväksi havaittu. Eikä meillä kovinkaan paljoa siitä jälkeen ole nyt jääty, kojut olivat ihan kivoja ja käsityöt nättejä.. ja sepätkin takoivat rautojaan ja kiinnostuneita katsojiakin näytti heille hyvin riittävän. Aika hiljaista oli kuitenkin kun musiikki puuttui ja samoin iloinen puheensorina, mutta siinä nyt ei ole mitään uutta – –  ehkä illalla kaikki on toisin?

Päivällä jouluvalot näyttivät kovin vaatimattomilta, mutta illan pimetessä ne ovat varmaankin ihan tarpeeksi jouluisen näköisiä. Eniten minua kuitenkin ihmetytti tuo runsas kauppojen ale-kylttien määrät ja vielä näin ennen joulua? Taitaa kauppiailla olla oikeasti syytä huoleen, jos ei puoleenkaan pudotetut hinnat vedä ostajia.

Kierroksen lopussa käynti Kampin hiljaisuuden kappelissa oli todellakin hiljainen, joten ei näyttänyt ainakaan vielä ihmisillä olevan aikaa hiljentyä..  Rauhaa ja rakkautta vain teille kaikille toivotellen ja mukavaa joulun odotusta.

 

 

 

zzz333

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään. Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu