Stansvikin kartanon mailta kuvia ja kehuja!

Liian vähän sitä on tullut Helsingin kauneimpia alueita katsottua kun tämäkin Stansvikin kartanomiljöö upeine vanhoine puineen on jäänyt minulta kokonaan väliin.  Kiersimme Laajasalon vihreissä maisemissa ja kävimme ystävien kehujen jälkeen lounaalla kartanoalueella olevassa suositussa ravintolassa,  jonka tuoreet itsetehdyt leivät ovat Kataista lainatakseni suorastaan fantastisen hyviä!  Mukaan ostin vielä nokkosleivän ja sitä syötyäni jo tiedän, että auton nokka kohti Laajasaloa taitaa kääntyä sinne vielä useamminkin kerran  tänä kesänä.

Eikä tosin  yksin leivän ansiosta, vaan kartano, vanhat asuinrakennukset  100 hehtaarin maa-alueineen  ovat olleet Helsingin kaupungin omistuksessa jo vuodesta 1938  ja ne ovat  ainutlaatuisen upeat! Rehevä luonto ja mahtavat 1860-luvulta peräisin olevat komeat tammipuut  reunustavat kartanoon menevää tietä ja lisäbonuksena on  vielä raikas merellinen ilmasto.. Eipä tänään puuttunut  sieltä muuta kuin aurinko, joka olisi voinut siivilöityä tammenlehtien välistä, mutta hyvä näinkin:)

Laajat ja vaikuttavan suuret tietyömaat ovat täydessä käynnissä  Kruunuvuorenselän itärannalla. Vastapäätä kantakaupunkia on  rakenteilla  kokonaan uusi alue, Kruunuvuorenranta ja sinne  pitäisi  valmistua jo 2020 puolivälissä 11 000 asukkaan kaupunginosa. 

Siltayhteys on ollut kiistanalainen, vaikka kilpailutuksen jälkeen on  valittu äänestyksen  jo voittajakin, Gemma Regalis, mutta hinta taitaa kaikkia hirvittää ja tulisihan siitä Suomen pisin silta, joista toisen pätkän pituus olisi jopa 1.2 kilometriä. Kuvista päätellen siitä tulisi kaunis, mutta liian kallis käyttöönsä nähden.. Aika näyttää, mitä sen kanssa vielä käy?

zzz333

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään. Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu