"Kunpa Pride-viikkoa ei olisi" – – ja miksi ei?

Sateenkaariparaati sai tänään kulkea läpi Helsingin harvinaisen upeassa säässä. Aleksanterinkatu näytti olevan tungokseen asti täynnä katsojia ja ilmapiiri oli muutenkin rennon oloista ja iloista katsottavaa… Kuvat kai puhuvat siitäkin omalta osaltaan? 

Katsoimme läpi koko kulkueen samalta paikalta ja aikaa siihen meni tasan tunti ja kymmenen minuuttia. Viime vuonna kerrottiin osallistujia olleen noin 8000 henkeä ja noin silmämääräisesti olettaen, niin nyt oli vielä ehkä enemmän?  Ainakin kulkueen alkupäässä kaikki sujui rauhallisesti, eikä sillä yhdellä poliisilla jonka näin, tainnut olla mitään ylimääräistä työtä kuten oli viime vuonna?

Puheenvuorossa on esitetty ajatus, että sateenkaarikansasta puhutaan liikaa ja että vielä kulkueellakin korostetaan omaa sukupuolista identiteettiä, joka pitäisi olla luonnollinen asia, ilman asian  turhaa  korostusta?

Katsellassani kulkueen ihmisiä, niin näin vain paljon nuoria joilla useimmilla  näytti olevan aidosti hauskaa ja vielä ilman suomalaisiin juhliin kuuluvaa alkoholia. Miksi eivät he, joiden tasa-arvo lain edessä ei ole vieläkään sama kuin se on valtaväestöllä,  eivät myös näyttäisi omaa voimaansa ja yhteenkuuluvaisuuttaan,  kuten tekevät vaikka nyt eri uskonnolliset seurat omilla kesätapahtumillaan, joita voisi myös kutsua  "uskonvahvistuspäiviksi"?

zzz333

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään. Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu