Jasmiini, tuo yksi intohimoa janoavien suosituin kukka…

Mietin kyllä hetken aikaa,  että mahtaako ketään enää kiinnostaa minun kukkakuvani,  kun niitä on tullut tässä vähän useamminkin tänne laitettua. Ei riitä, että itse katselen erityisen  mielelläni kukkien ja eläinten kuvia, mutta tiedän myös monia joita ne eivät kiinnosta pätkääkään, mutta jos kuvat esittävät autoja tai junia, niin  sitten kiinnostus vasta herää:) 

Pihajasmiinini (Philadelphus coronarius) on kotoisin Etelä-Euroopasta ja on meillä kasvanut jo kolmen metrin korkuiseksi ja yksi kolmesta jasmiinistani on  levinnyt jo noin viiden metrin levyiseksi seinäksi, joka nyt kukkineen levittää huumaavaa tuoksuaan koko pieneen pihaamme.  Sanotaankin jasmiinin olevan pitkäikäistä sorttia ja meillä se onkin  saanut rauhassa kasvaa samalla paikalla  jo noin 40-vuotta.

Jasmiinin aromaattiset öljyt ovatkin suosittuja hajuvesissä, eikä mikään  ihme, kun niiden tuoksun sanotaan voimistavan seksuaalisia haluja. Monilla tunnetuilla hajuvesimerkeillä on omat jasmiinipohjaiset tuoksunsa ja ne ovat olleet suosittuja vuosikymmeniä mm. Diorin parfyymeissä.

Varsinainen kukkaiskieli kehittyi Ranskassa 1700-1800-luvulla sanojen korvikkeeksi. Ihmiset lähettelivät toisilleen kukkia halutessaan viestinsä pysyvän salassa ja joka kukalla oli oma merkityksensä, jotka kaikki ajan hengessä elävät tiesivät  tarkalleen. Samoin kukkien määrillä oli omat viestinsä värien lisäksi.

Suomessa vuonna 1903 ilmestyi F.Ahlmanin kirja  Uutuskain kukkaiskieli, jota pidetään meillä kukkaiskielikirjallisuuden esikuvana.  Sen jälkeen meillä on ilmestynyt aihetta käsitteleviä kirjoja harvakseltaan ja vaikka sinänsä aihe taitaa olla kukkasitojien- ja kukkakauppiaiden ammattikirjallisuutta. Tiedä häntä?

 

 

zzz333

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään. Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu