Huvittele Linnanmäellä tuet suomalaista lastensuojelutyötä!

Terveisiä Linnanmäeltä, jossa meidän isohko tyttöporukka vietti eilisen päivän todella  mielyttävässä säässä. Ei  ollut edes liian kuuma ja väkeä oli näin koulujen alkamisen aattona aika vähän, joten lapset voivat käyttää kaiken ajan täysillä erilaisissa laitteissa  kun ei nyt mihinkään tarvinnut  kauaa jonotella,   kuten kuulemma on tavallisesti viikonloppuisin ja loma aikoina.

 

Oli myös mielenkiintoista lukea Linnanmäen alkutaipaleelta juttuja joihin ei ole aikaisemmin sen enempää kiinnittänyt huomiota. Ja kun lapsista on kysymys, niin eikös sielläkin vain kummittele tämä meidän  104-vuotiaaksi itse elänyt ja Suomen lasten terveyttä huomattavasti edistänyt Arkkiatri Arvo Ylppö. 

Aikaisemmin Mannerheimin Lastensuojeluliitto oli yhteistyössä tunnetun Sariolan sirkussuvun kanssa siten, että Liiton osastot järjestivät tivolille esiintymistilaisuuksia eri puolille Suomea.  Se aiheutti silloisessa sodan jälkeisessä ilmapiirissä pahennusta ja sitä pidettiin tyhjänpäiväisenä hömppänä, mutta Liiton puheenjohtajana toiminut Arvo Ylppö oli toista mieltä, hänestä ilo, hauskanpito, nauru  ja jännitys olivat lapsille hyväksi. Ja niin sotien jälkeen aloitettiin etsimään pysyvää paikkaa esiintymisille ja muulle hauskanpidolle ja  joka löytyikin sitten upealta paikalta Alppilasta Linnanmäeltä.

Toiminta aloitettiin vuonna 1950 ja vuoteen 2010 mennessä Linnanmäki on lahjoittanut yli 70 miljoonaa euroa lastensuojelutyöhön.  Koska Linnanmäen tuotot eivät ole suoranaisesti korvamerkittyjä mihinkään erityiseen määrättyyn kohteeseen, niin tuotoilla voidaan tukea nopeastikin ajankohtaisia ja kiireellisiä ongelmia.

Lasten Päivän Säätiö on luokiteltu yleishyödylliseksi yhteisöksi 1970-luvulta saakka, joten sen ei tarvitse maksaa elinkeinotuloistaan veroa. Huvipuistotoiminnan tuotto oli vuonna 2011 kaikkiaan 24,2 miljoonaa euroa, joten  paljon  ovat lapsemme ja nuoremme siellä aikaansa viettäneet ja toivon mukaan tekevät sitä jatkossakin:)

zzz333

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään. Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu