"Kun runous ei riitä" Kiasma sulkeutuu tänään puoleksi vuodeksi..

Kiasman näyttelyn nimi, Tonight No Poetry Will Serve, on peräisin Alfredo Jaarin tärkeän innoittajan, yhdysvaltalaisen runoilijan Adrienne Richin (1929-2012) samannimisestä runosta.  Runo kertoo taiteen voimasta muuttaa asioita mutta tunnustaa samalla, että epätoivon edessä se on joskus voimaton.Tänään viimeistä päivää olevan näyttelyn teokset ovat chileläisen Jaarin puhuttelevia kuvia, joka koskettaa syvältä, varsinkin juuri nyt kun elämme myös itse  melkoisen epävarmuuden aikaa..

Ensimmäinen kuvani liittyy täysiin mustiin vesitynnyreihin, joihin pinnan alta heijastuu erilaisia tummia kasvoja, Maantiede = sota.

Kuvissani toisena olevaan  kuvaan liittyy liikuttava tarina pienestä tytöstä Hongkongin pakolaisleriltä vuonna 1991, jossa Jaari oli tutustumassa vietnamilaisten turvapaikkahakijoiden elinoloihin Pilar Pointin pakolaiskeskuksessa. Pieni tyttö Noguyen Thi Thuy seurasi kymmenen päivän ajan Jaaria, ei sanonut mitään, seurasi vain. Otin tytöstä viisi kuvaa nopeasti peräkkäin, kertoo Jaari, joka  muuten otti leireiltä kaikkiaan 1378 kuvaa, mutta vain  tämän tytön kuvat ovat jääneet hänen mieleensä! " Ikuisiksi ajoiksi."

Kiasman Hits-näyttelyn kiersin ajan puutteen tähden vähän turhankin nopeasti, mutta minua mielytti erityisesti tuo karkkiruusu, joka on todellakin tehty irtokarkeista ja  jotka on kiinnitetty kankaaseen nuppineuloilla. Mieleeni jäi myös   värjätyistä kankaista virkattu seinävaate, joka oli kuin maalaus upeine väreineen. Hieno kananluista tehty "kristallikruunu" ja hauska verho, joka näytti erikoisesti ihastuttavan lapsia…

Kuvat puhukoot puolestaan muissa teoksissa,  jotka voimme taas nähdä maaliskuussa 2015.

zzz333

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään. Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu