Hulluna Helsinkiin….kierros Senaatintorin maisemissa.

Kierros Tuomaan markkinoilla, käynti Helsingin kaupunginmuseossa ja muu fiilistely Espalla ja Aleksilla riitti hyvin tämän pitkästä aikaan sateettoman päivän kunniaksi. Huomasinkin taas, että Anna Maria oli ehtinyt tehdä oman kierroksensa jo ennen minua – kuten taisi käydä samoin jo vuosi sitten? Nytkin meidän kuvakulmat ovat eri paikoilta, joten rohkenen niitä tänne kuitenkin taas laittaa. Itseasiassa olen ehtinyt niin vähän olla täällä Vapaavuorossa viime aikoina, etten ole edes selvillä mitä  kaikkea  uutta täällä   onkaan tapahtunut.

Itse Tuomaan markkinat olivat mielestäni nyt paljon paremmat kuin aikaisemmin, eikä vähiten lasten  kauniin ja suositun karusellin takia.  Keski-Euroopan joulumarkkinoihin verraten olisin vain kaunista musiikkia ja joululauluja kaivannut piristykseksi. Kuitenkin on hienoa, että tähän on nyt panostettu enemmän – tosin en ehtinyt käydä tutustumassa jouluglögitarjontaan ja saako sitä jo vähän terästettynä lämmikkeeksi  vanhempi väki:) Syy käydä siellä  uudemmankin kerran.

Helsingin kaupunginmuseo oli myös iloinen yllätys ja ennen kaikkea sen museokauppa, josta löytyi vanhoja postikortteja, niin Helsingistä kuin myös kauniita vanhoja joulukortteja. Normenin talo ja siihen yhdistetty Enson pääkonttorin kuva vuodelta 1962 herätti minussa taas tuon vanhan kiukun tunteen, että mitä me teimmekään Museovirastolla, joka antoi purkaa näin kauniin talon  tuon liian suuren ja korkean möhkäleen tieltä. Tiedän toki, että Alvar Aalto oli arvostettu, maailmankuulu arkkitehti, mutta kukaan ei ole erehtymätön, joten jonkun olisi pitänyt uskaltaa sanoa, ettei keisarilla ole vaatteita.

Kaupunginmuseon vieressä on  vanha perinteikäs Seppo Hiltusen antikvariaatti,  joka onneksi on edelleen säilyttänyt paikkansa pitkään kestäneen remontin jälkeen. Kuinka kauan, jäänee arvoitukseksi, kun kuulin sen mahdollisesti olevan myytävänä Hiltusen jo korkean  iän tähden. Ajatuskin on kiehtova.  Paikka on upea ja sopivan pieni myöskin kooltaan, kun kirjojen myynti tulee pitkälti tulevaisuudessa siirtymään verkkoon  – näin pelkään. Kuitenkin kirjadivarit tulevat olemaan jatkossakin bibliofiilien ja muiden harrastajien ykköskauppoja edelleenkin… Mitä olisi, jos ei olisi kirjadivareita?

Viime kesänä kävimme Mantan hotellissa katsomassa kuinka kaunis Manta onkaan läheltä nähtynä. Nyt kuvasin Mantan taas uudestaan ja kuinka pieneltä ja vaatimattomalta se näyttikään kesään verraten, jolloin se seisoi pehmeän sängyn keskellä omassa Manta-hotellissaan. Kaikki on katovaista – Mantallekin:)

zzz333

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään. Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu