Swarovskin kristallimaailma Itävallassa ihastuttaa ja lumoaa kaiken ikäiset..

Tsekkiläisen Daniel Swarovskin perustama tehdas vuodelta 1895 elää nyt ehkä parasta kukoistuskauttaan. Viime vuosikymmenillä suuret, tunnetut muotitalot löysivät Swarovskin kristallit, niin vaatteiden kuin myös kenkien ja laukkujen koristeluun. Aikaisemmin lähinnä vain koru- ja lasiteollisuus olivat käyttänyt hyväkseen kristallien kimallusta.

Swarovski on tullut tunnetuksi laatukristallien edelläkävijänä ja aikoinaan kova kilpailu Tsekin kristallimarkkinoilla toi herra Swarovskin Itävallan Tiroliin. Nyt sen Kristallimaailma on suosittu vierailukohde, joka perustettiin 1995 yrityksen satavuotisjuhliin. Kristallimaailma onkin yksi suosituimmista vierailukohteista Itävallassa.

Itse olen käynyt siellä jo useamman kerran ja aina se on pystynyt tarjoamaan uusia kiehtovia elämyksiä. Eri taitelijoiden tekemiä töitä ja lavastuksia on monessa huoneessa jopa Salvador Dalinkin taipuva kello on löytänyt sieltä paikkansa.  Picasson töitä on ollut myös muutamia tässä vuosien varrella. Museon sisällä kuljetaan kristallikäytäviä pitkin eri huoneisiin, jossa on aina eri tyyli ja musiikki lisäämässä katsojalle uusia haasteita löytää se jokin itselle parhaiten sopivin huone tai fiilis. Kuvaaminenkin on vapaasti sallittu, joka on aina hieno asia.

Museo päättyy Swarovskin kauppaan, jonne toki pääsee ilman museokierrostakin ihailemaan taidokkaita ja säihkyviä koruja. Innsbrukista pääsee myös bussilla suoraan museon portille noin vajaassa puolessa tunnissa.

Heinäkuussa siellä taitaa olla kovat ruuhkat, joten pahimpia lomakuukausia kannattaa välttää. Meille tämä viimeviikkoinen aika oli paras mahdollinen, niin sään kuin väen vähyydenkin vuoksi. Vain Obamaa ja Merkkeliä suojelemaan kutsutut tuhannet poliisit olivat pieni vaiva, vaikka kieroteitä pitikin  välillä heidän käskystään  usein ajella. Pelkäsivät mielenosoittajia, joista toiset kuulemma tulivat jopa alppien yli, kun teitä vartioitiin niin tarkasti.

 

 

 

 

 

 

 

 

zzz333

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään. Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu