Baijeri – Tiroli – kiertomatka vuokra-autolla kesäkuun alussa

Mitä kirjoittaa kahdeksan päivän matkasta, josta kilometrejä kertyi mittariin 950 ja kuvia noin tuhat. Valinta on niin vaikeaa, jopa mahdotonta minulle jolle jokainen päivä oli suorastaan suurenmoinen, vaikka olen saman reitin tehnyt monta kertaa aikaisemminkin. Luonto nyt vaan on niin kaunis, ihmiset super ystävällisiä ja koko saksalainen kulttuuri viehättää muutenkin.  Ehkä täydennän kommenteissani sitten lisää, kun mieleen tulee jotain kiintoisia muistoja.

Aloitimme matkan Muenchenistä, joka on Baijerin pääkaupunki ja Euroopan korkeammalla sijaitsevia suurkaupunkeja (520 m:n korkeudella merenpinnasta) Munchenin yliopisto on Saksan ja koko Euroopankin vanhimpia, perustettu jo v. 1472.  Kaupungista aistii hyvin vanhan kulttuurin, niin rakenuksista kuin suurenmoisista taidekokoelmista ja museoista.

Eikä vähäisintä ole myöskään syyskuussa oleva perinteikäs Oktoberfest, jossa olut ja juomalaulut yhdistyvät ihanan meluisaksi kansanjuhlaksi. Hofbräuhaus on myös lähes pakollinen nähtävyys ja mikäs siellä on iltaa istuessa ja hyvää olutta hyvässä seurassa juoda ja syödä, vaikka  Geschmorte Ochsenbackerlia ja Semmelknödeliä.

Olen kuvien yhteydessä vähän maininnut  matkamme  tärkeimmistä paikoista, joista tarkemmat selostukset teen, jos ne jotain kiinnostavat enemmän. Olen aina ollut sitä mieltä, että kuvat puhuvat usein enemmän kuin sanat, vaikka itse syylistynkin liian usein pitkiin jaaritteluihin:)

Mikään paikka ei varsinaisesti mennyt toistensa ohitse, kun kaikki olivat näkemisen arvoisia paikkoja. Nykyään tuntuu ihan siltä, että ihmiset menevät aina vain kaemmaksi kaukomatkoille, vaikka näin lähellä meitä on monia upeita paikkoja, joista monet eivät edes tiedä mitään, vaikka eurooppalaisia ollaankin.

zzz333

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään. Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu