Punkki-pirulainen iski jälleen, nyt kipeämmin kuin ennen…

En nähnyt tätä vihulaista missään vaiheessa, joten lääkärissäkäyntikin siirtyi viikolla eteenpäin. Kaulaan ilmestyi tulipunainen,  selvärajainen kipeä alue, joka kasvoi päivittäin ja kutisi –  tosin vielä ihan siedettävästi. viidentenä päivänä korvan alusta alkoi särkeä ja kaulavaltimo jännittyi lähes kivikovaksi ja se saikin jo epäilemään, että nyt on lääkäriin meno aika.

Eipä sitten muuta, että lääkäri totesi sen punkin pistoksi, vaikkei koko punkkia oltu nähty, kuten aikaisemmissa tapauksissa. Tänä kesänä olen itseltäni jo poistanut parit pienet nymfit, jotka eivät ehtineet lievää punoitusta kummempaa aiheuttaa. Nyt on toisin,  kun tuo kaula on turvonnut ja polttelee edelleen kuin joku vielä olisi siinä lujastikin kiinni. Eilen aloitin sitten kahden viikon lääkekuurin.

Aikaisempina vuosina olen joutunut muutaman lääkekuurin syömään, muttei niissä punkinpuremissa ole kipua ennen koskaan ollutkaan. Nyt kysynkin arvoisilta usarilaisilta, että miten teillä ovat punkit viihtyneet ja ovatko olleet kiltimpiä lajeja? Tietääkö joku, miten punkkien elinolosuhteet tehdään hankaliksi?

Meillä Tapiolassa on tunnetusti alue, jossa punkit hyvin viihtyvät ja erityisesti tämä sateinen kesä on ollut paha. Tämä Silkkiniityn alue on vanhaa merenpohjaa ja se kuulemma auttaa asiaa.  Tiedä sitten häntä.

Eikä nämä lukuisat, muuten ihanat siilit,  pupuset, linnut ym. taida olla niitä syyttömimpiä, mitä tulee punkkien leviämiseen ja niiden antamiin rauhallisiin eläinten veriaterioihin:) Punkithan sikiävät paremmin kuin kanit konsanaan:)

Punkin puremasta elimistöön joutunut Borrelia-alkueläimen bakteeri voi aiheuttaa pahankin niveltulehduksen ym. ikäviä tauteja, joten kai siihen pitää suhtautua vakavuudella, jonka se ansaitsee.

zzz333

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään. Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu