Andre´Rieun konsertti 8.6.2015 Maastrichtissä

Viime kesän upea konsertti Maastrichtissä, missä Rieun  60-henkinen Johan Strauss-orkesteri soitti fantastisen viulutaituri André Rieun johdolla suoraan hollantilaisten ja kaukaakin tulleiden ulkomaalaisten sydämiin.  Jo kuusikymppinen Rieun soittaa vuoden 1732 valmistetulla Stradivariuksellaan kuin enkeli ja lumoaa yleisönsä myös vapautuneella, iloisella  ja  jopa kujeellisella esiintymisellään. Koko iso orkesteri myötäilee hänen mukanaan täysillä.

Olen seurannut Saksan televisiosta hänen konsertejaan jo monia vuosia, mutta tämä eilen tv:stä nähty konsertti oli minun mielestäni kyllä  kaikkien aikojen paras.  Yli 80.000 päinen yleisö oli taatusti samaa mieltä, jos nyt ihmisten reagoinneista jotain pystyn päättelemään. Otin kuvia kännylläni koko ajan ja tässä on pieni otos niistä,  siis suoraan TV:n kuvaruudulta näpättynä.  Monet ihmiset itkivät, niin miehet kuin naisetkin,  ja heitä oli hämmästyttävän paljon, kun vertaa suomalaiseen yleisöön.  Iloisten kappaleiden aikana ihmiset nauroivat, lauloivat, tanssivat, suutelivat ja jopa vihelsivät kaksi sormea suussaan, tai ainakin yrittivät, kuten orkesterin johtava naissolistikin, jokaitse  soitti montaa eri soitinta, mutta hallitsi myös tuon kaksisormivihellyksen taiturimaisesti.

Itse olin niin mukana tässä konsertissa, että myöskin  kotisohvallani kuvaamisen lisäksi nauroin ja itkin muiden mukana. Enpä ole moista ennen niin voimakkaasti kokenutkaan, mutta ehkä Rieun karisma ja lämpö oli niin voimakkaasti yleisön mukana, kun tämä niin kauniilta näyttävä  Maastrichtin kaupunki on myös hänen syntymäkaupunkinsa. Ilta päättyi upeaan ilotulitukseen ja  jotkut ihmiset näyttivät jopa rukoilevan, ettei konsertti vielä päättyisi, vakka ylimääräisiä kappaleita tuli solkenaan, joita nämä suuret maailmantähdet näyttivät riemulla esittävän.

zzz333

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään. Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu