Oikein hyvää ja pinnallista joulua kaikille teille armaat ystävät!

Sanon samoin kuin minun suuresti arvostamani HS:n blogisti Annamari Sipilä viime sunnuntain lehdessä, että tähän asti piti elää kuin sen tajusin: pidän pinnallisesta ja materialistisesta joulunvietosta.

Minäkin tykkään koreista joulukuusista, jouluvaloista, värikkäistä näyteikkunoista ja koreista joulupaketeista. Minun ei niitä paketteja tarvitse edes itse saada, mutta niitä on kiva tehdä ja katsoa.  Pidän joulutortuista, jotka tuoksuvat konjakilta ja vahvasta mausteisesta jouluglögistä. Ja tietysti niistä voisista, pitsimäisistä kauralastuista, joita voisin syödä vaikka kuinka paljon, jos järki ei välillä vähän varoittelisi.  Riittävän suolainen kinkku ja kermalla höystetty lanttulaatikko riittävät minulle hyvin pääruuaksi, ja jos vielä saan sen kera vahvaa punaviiniä palan painikkeeksi, niin onneni on täydellinen.  Rakastan joululauluja ja niiden pitää soida kovaa ja korkealta.

Sanon kuin Annamaria Sipilä, "En jaksa enää pohjoismaista hyvän maun jouluasetelmia, joissa yksinäinen omena kohtaa yksinäisen kynttilän paljaalla puupöydällä". 

Ei, pitää olla koreaa kimalletta ja isoja kiiltäviä palloja, jotka lähes peittävät kuusen oman vihreyden. Lapsena meillä oli lippurivistö ja itsetehtyjä koristeita hopeapaperista  omenien lisäksi, mutta nyt se on loppu. Jouluna saa koreilla ja kimmeltää, kun lopun aikaa vuodesta ollaan asiallisia ja askeettisia. 

Kuljen kotona samettinen tonttulakki päässä ja toivon kaikilta läheisiltäni hullunhauskaa, kepeää ja rattoisaa asennetta, jota ei maailman murheet kosketa. Siihen on aikaa sitten, kun joulu on ohi, ja alkaa taas totinen arki ja työ, jossa koreudella ei ole juuri mitään sijaa.

Siis te kaikki armaat Uuden Suomen ystävät on aika kiittää ja aloittaa toivotukset:

Oikein hyvää, kaunista, onnellista ja lämmintä joulumieltä toivotan teille kaikille.

 

zzz333

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään. Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu