Taídemyyntinäyttely Kaapelitehtaalla Helsingissä!!

 Helsingin Kaapelitehtaalla on taas perinteinen myyntitapahtuma, missä  on myynnissä yli 1500 taideteosta lähes 600 Taidemaalariliittoon kuuluvalta ammattitaitelijalta.  Kävin siellä tänään heti sen avauduttua kello 12 ja teokset hurmasivat minut taas  täysin.  Kuvanveistäjien ja taidegraafikoiden tapahtuma kestää 6. maaliskuuta asti. Taidemaalariliiton teosvälitys on  12.3-20.3.2016.

Olin nyt lähinnä tarkastamassa kuvanveistäjien tuotoksia ja niistä tietysti erityisesti vielä Tommi Toijan töitä, joka on tätä nykyä  yksi minun lempikuvanveistäjistäni.  Ihastuin hänen ensimmäisiin liikuttaviin ja herkkyydellä tehtyihin pikku-ukkoihinsa jo vuosia sitten, eikä ihastuminen ole jäänyt vieläkään taka-alalle.  Kesällä 2014 valtavan iso yli kahdeksanmetrinen Bad Bad Boy oli näytillä Kauppatorin liepeillä, mutta sen kesän jälkeen se surukseni poistettiin. Ei kuulema sopinut kaupungin isien mielestä presidentin linnan lähistölle.  Olin pettynyt.  Kävin katsomassa sitä usein ja aina oli sankat turistilaumat sitä  hyväntuulisina kuvaamassa.

Helsingin Sanomissa oli mainittu joitakin teoksia ja taiteilijoita, joiden teoksiin kannattaisi panostaa, jos vain kukkaro sen sallii.  Kaapelitehtaan näyttelystä teoksen saa heti mukaansa, joten punaisia jo myytyjä teoksia en nähnyt kuin muutaman. Toinen niistä oli juuri Toijan soma ilmapallorykelmää kantava pikkumies. 

Mistä tietää ylipäätään,  onko teos hinnoiteltu oikein?  Ammattilaisten mielestä galleristit osaavat hyvin hinnoitella oikein, koska heillä on tietoa mitä ko. taiteilijan teoksista on ennen maksettu. Taiteen hankkiminen on aina vaikeaa, jos yrittää etsiä vain näitä nousevia taiteilijoita, joiden teokset aikaa myöten nousevat lähes vuosittain. Olettaen, että taiteilijalla on vielä se haluttu ja omaperäinen kädenjälki, josta keräilijät pitävät ja sitä  arvostavat.

Meille tavallisille riittää, että ihastuu ja haluaa katsella teosta omalla seinällään tai pöydällään joka ikinen päivä. Itse olisin halunnut valita kotiini montakin teosta ja olisin niitä mieluusti nähnyt kotini pöydällä – eikä vain pelkästään tuota Tommi Toijan suloista pikku-miestä, joka nyt jäi muiden ihailtavaksi. Ehkä kuitenkin minunkin vuoroni vielä tulee ja silloin en aikaile, vaan vien heti mukanani. 

Viimeksi ostin sieltä vuosia sitten lahtelaisen kuvanveistäjän Satu Loukkolan teoksen "Vastavalossa" joka esitti naisen päätä kultaisen verkon kehystämänä. Rakastan sitä edelleen ja ihailen lähes päivittäin, jonka olen myös itse taiteilijalle kertonut tai oikeammin kirjoittanut, kun en häntä muuten tunne.

On kaksi aluetta, jota minä suuresti kannatan kun kulttuurimäärärahoista puhutaan. Ne ovat musiikin lisäksi suomalaiset upeat kirjastot ja taideteokset kaikissa muodoissaan. Niistä toivon mukaan ei nykyinen hallitus vie ainakaan liian isoa palaa säästösyistä, sillä se olisi  yksi lisä kansallisen kulttuurin-,  sivistyksen- ja ilon täydelliseen pilaamiseen.

 

 

 

 

 

zzz333

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään. Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu