Ruusuja ja risuja, kesäinen kierros Helsingissä eilen ja tänään…

Onko kierros kesäisessä Helsingissä kulttuuria vai valokuvaukseen kuuluva aihe, jos kuvia on monta? En osaa sanoa, mutta lienee sinänsä yhdentekevää kummassa sarjassa ollaan. 

 Kesäisin meillä  on ollut  tapana käydä   ainakin kerran kaikilla toreilla ja kävellä läpi Helsingin  kaunein katu, Esplanaadi, jonka vanhat lehmukset, kukkaistutukset ja kuvapatsaat viehättävät  aina vain. Eilen oli keskustan kierros kauniissa, mutta tuulisessa säässä.

Kauppatorilla kiemurteli nytkin pitkä jono Suomenlinnan lautalle ja kiinnostava kohde se onkin.   Maailmanpyörä hallitsee hyvin näkymiä ja nyt vielä sen eteen rakennettava ja paljon keskustelua herättänyt  uima-allas ja ravintola vievät melkoisen ison siivun merestä. Allas  avataan elokuussa ja aika näyttää kuinka uiminen helsinkiläisiä siinä kiinnostaa. Tosin ravintola oli jo auki. 

Kamerat lauloivat ja minä sain taas kiukutella Aallon suunnittelemaa valkoista Enson taloa, joka liian isona  peittää lähes täysin hienon kirkon kultaiset kupolit. Turistit  yrittivät mennä mahdollisimman paljon torin  vasemmalle reunalle kuvaamaan, jotta saisivat kirkon kuvaan mukaan, edes osittain. 

Se päivä päättyi Länsiväylän kautta kotiin Espooseen ja kaipaukseen puretusta  Lauttasaaren vesitornista, jonka ilmatilassa on nyt liian suuri aukko:)  Mokomat kaupungin isät ja äidit,  jotka eivät osaa valita oikeita purettavia  kohteita! Hävittävät  meiltä ja meidän  lapsiltamme historiaa…ei tosin kovin vanhaa, mutta hienoa katsottavaa se oli, niin maalta, mereltä kuin ilmastakin.

 

Tänään oli Hakaniemen torin ja hallin vuoro…  Haastattelin siellä muutamia hallikauppiaita, jotka varsin tyynesti suhtautuivat pitkään muuttoon remontin tieltä. Tietoa on kyllä vielä liian vähän ja muutto tällä hetkellä olisi kesäkuussa 2017, jolloin korvaavan katoksellisen tilan pitäisi olla valmiina. Toivonkin vain, ettei Hakaniemen hallin tunnelmaa muutettaisi liian steriiliksi maalaamalla nyt upeat puiset kehykset esimerkiksi valkoisiksi.

Voisi jopa kysyä virolaisilta arkkitehdeiltä vihjeitä, koska he, jos ketkä osaavat korjata vanhaa tunnelman säilyttäen, mutta halvalla… Orjallisesti joka korjattavan lampun mallia ei meilläkään  tarvitsisi  kalliilla rahalla tehdä prikulleen samanlaisiksi kuin ennen vanhaan,  kuten uskon Museoviraston meillä aina  vaativan.  Kustannuksista viis –  se täällä Espoossakin on usein  huomattu.

zzz333

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään. Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu