Kokkolalainen ei tykännyt Helsingistä yhtään. Vain epämielyttäviä kokemuksia?

Niin se vain nyt oli, että peräkkäisinä päivinä saa lukea kovaa kritiikkiä niin Helsingistä, kuin myös helsinkiläisistä. Täytyyhän siihen jotenkin reagoida, ettei koko muu Suomi jää uskomukseen, että ollaan perin surkeeta sakkia, jotka asuvat lähiöissään ahtaasti ja "entistä helvetillisimmin" kuten kertoo Kaleva-lehden toimittaja  Antti Ervasti.   Jätän kuitenkin Ervastin jutun muuten nyt  huomiotta, kun tämä toinen kolumni jäi paremmin minun mieleeni.

Kolumnin kirjoittaja Keski-Pohjanmaan liiton kulttuuri-koordinaattori Maija Kauppi kertoo HS:n jutussa, että hän jäi katsomaan sivusta, miten valmiita helsinkiläiset ovat tuupertunutta katusoittajaa auttamaan, jos kukaan muu kuin hän ei sitä tee muutaman minuutin kuluttua. Pari minuuttia meni ohi ja tuupertunut virkosi omatoimisesta…mikä onni se olikaan helsinkiläisille, jos kukaan ei olisi ollut apuaan ajoissa  tarjoamassa., niin hukka olisi meidät lopullisesti perinyt:)

"Hätkähdyttävin näky oli nuori rehevä nainen yllään liian pieni musta korsetti, pinkit röyhelöliivit, liian lyhyet shortsit ja maihinnousukengät…Koti-ikäväni kasvoi kilpaa junan viivästymisen kanssa. Jos täällä Kokkolassa joku kävelisi siten, niin en tiedä puututtaisiinko siihen välittömästi", Kauppi pohtii. 

Just niin:) Heh. Ehkä juuri siksi maaltamuutto on niin yleistä nuorison keskuudessa, kun ahdasmielisyys vallitsee jo näinkin, kuvasta päätellen, nuorehkon  kokoomuslaisen kaupunginvaltuutetunkin mieltä.  Kauppi joutui pettymään myös Helsingin ostosmahdollisuuksiin, kun täältä ei löytynyt hänen haluamiaan "ihania huiveja ja pompuloita", ne kuulemma löytyivät vasta koti-Kokkolasta.  Tulikohan hän ajatelleeksi, että ne hiusten pompulat ovat täällä jo menneen talven lunta:)

No, juu… melkoisen kielteisen kuvan sai koko retkestä Helsingin Kauppatorilta  kohti Rautatieasemaa.  Kauppatorilla oli liikaa turisteja, eikä niitä pompuloita  ollut sielläkään. Mihin jäikään tämän kulttuuri-ihmisen kokemukset Helsingin vilkkaasta taidetarjonnasta, arkkitehtuurista? Tai upeista merimaisemista, joita olisi voinut ihailla Kaivopuiston kallioilta ym.  Pompuloiden etsimiseen hän oli nyt täysin väärässä paikassa.

"Olin pettynyt itseeni ja Helsinkiin. En saanut siitä irti muuta kuin epämielyttäviä kokemuksia" Kauppi pohdiskelee.

HS:lle tunnelmiaan selvittänyt Kauppi mainitsee vielä syvällisemmän arvion kuin kolumnissaan,  "en tykännyt yhtään".  Mielipide sekin ja toisaalta on ihan hyvä, että viihtyy juuri siellä missä on, mutta luulisi edes pienen hetken miettivän, mitä hän täällä oikeasti näki ja katsoi?  Ymmärrän hyvin hiljaisen ja rauhallisen Kokkolan tarjoavan hänelle enemmän ja parempaa, mutta yhden  päivän reissun pohjalta kannattaisi olla vähän vähemmän jumittunut johonkin määrättyyn kaavaan ja joidenkin ostosten perässä juoksemiseen..

Seuraavalla kerralla hänen kannattaa kohottaa katse vähän ylemmäs, sillä Helsinki on oikeasti  kaunis ja vihreä kaupunki, joka erityisesti kesällä hurmaa jopa ulkomaalaisetkin turistit. Puhumattakaan Kauppatorin ainutlaatuisesta ympäristöstä meren äärellä, jota vastaavaa ei hevin muualta maailmasta löydy.

 

zzz333

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään. Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu