Perinteikäs kulttiravintola Salve vaihtoi pakosta paikkaa…

Eipä paljoa painanut edes Salven perinteikäs historia Hietaniemenrannassa, kun taloyhtiö sai paremman vuokran Royal Ravintolalta ja hääti nykýisellä paikallaan olleen merimieskapakka Salven talosta. Talosta, johon tämä kulttiravintola  siirtyi samalla,  kun taloa rakennettiin vuonna 1927.  Ensimmäinen Salve olikin  ollut vain  pieni kioski, joka tarjosi luukusta ruokaa lähinnä merimiehille jo vuodesta 1897. 

Kauas ei Salven onneksi nyt tarvinnut muuttaa, kun sen yhdestä ikkunapöydästä voi vanhaa ´paikkaa katsella suoraan kohti Hietaniemen toria.  Kuvani numero kaksi,  selventää parhaiten uuden ravintolan  paikan.  Rakennustelineet koristavat nyt vanhaa taloa, mutta tilalle tuleva toinen ravintola avaa ovensa vasta vuodenvaihteessa.  Silloin nähdään, kuka vetää sen pisimmän korren – aika näyttää.

Tuli siinä tänään istuessa kyllä  vähän murheellinen olo, kun tietää paikan pitkän historian ja ne lukuisat taiteilijat, kirjailijat, duunarit, herrat ja narrit, jotka ovat alkuperäisessä ravintolassa istuneet ja syöneet tunnetusti maan parhaita silakoita.  Onneksi tunnelma on kuitenkin pääosin sama, kun kaikki vanhat taulut ja muut seinäkoristeet ovat samoja kuin ennenkin.  Kuulema vielä on lisääkin tulossa, kunhan ehditään irroittaa vielä kaikki loputkin sisustustarvikkeet seiniltä.  Palvelu on myös entiseen tapaan ystävällistä ja nopeaa. Itse olemme aina vieneet ulkomaalaiset ystävämme sinne syömään ja niin nytkin…

Tänään uusi Salve oli auki vasta neljättä päivää, mutta hyvin ovat ihmiset sen jo löytäneet, kun lähes joka pöytä oli jo  täynnä keskipäivän aikaan.  Ei ihme, sillä Salve on ollut tunnettu erityisesti  silakoistaan ja itsetehdystä maukkaasta perunamuusistaan.  Lounaaseen kuului salaattipöytä, pääruoka ja kahvi. –  Ja  laatuunsa nähden hintakin oli pysynyt lähes samana,  eli 17 euroa.  Tiedän myös  monia liikemiehiä, jotka ovat aina mielellään vieneet erityisesti ulkomaalaiset vieraansa syömään perinteistä silakka-ateriaa juuri Salveen. 

Eipä voi muuta kuin toivoa hyvää jatkoa Salvelle ja tason ylläpitoa edelleen niin  hyvänä, että se pysyy edelleen myös maan johtavana silakkapaikkana.   

 

 

zzz333

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään. Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu