Sirkku Linnean kuvittama joulukirja on vihdoinkin ilmestynyt!

On tätä meidän Sirkku Pitkäsen alias Sirkku Linnean kuvittamaa kirjaa jo odotettukin. Kirjan alkuperäinen luoja Annukka Kiuru on Tonttu Toljanterin  varsinainen "äiti", ja yhdessä Sirkku linnean hauskojen ja huumoripitoisten kuvien kanssa he ovat luoneet siitä rakastettavan hahmon, joka on seikkaillut myöskin  jo vuosia television joulunajan lastenohjelmissa, ensimmäisen kerran jo Ylen  Joulukalenterissa,

On joulukuu ja tontut kulkevat hiljakseen itseään piilotellen  kylissä ja kaupungeissa tarkkaillen elämänmenoa  ja lasten puuhia. Kommelluksille altis Tonttu Toljanteri saa Korvatunturilta salaisen tehtävän, jonka tiimoilta tapahtuu kaikenlaista hauskaa ja jännittävää, joka tempaa lapset ja myöskin lapsenmieliset aikuiset mukaansa.

Kirja on jaettu kaikkiaan kahteenkymmeneenneljään eri kertomukseen joulukuun alusta siihen tärkeään H-hetkeen,  kun jolupukki saapuu ja kaikilla  ihmisillä on hyvä mieli… Ainakin niin toivotaan ja Korvatunturilla on tehty läkähdyksiin asti paljon töitä lasten joulun  iloksi, eikä tonttuväkikään ole töistään pyrkinyt laistamaan, vaikka monia jännittäviä hetkiä onkin eletty salaisissa tehtävissä. 

Tonttu Toljanteri tuo kirjassa esiin jännittäviä ja hauskoja tapahtumia, mutta myöskin jokaisen lukijan mieleen lämpöä joulun odotukseen.

Voin hyvin kuvitella kuinka monessa kodissa vielä  luetaan joulukuun alusta asti joka ikinen  ilta yksi jännittävä ja hauska kertomus  Tonttu Toljanterin toilailusta ja  suurenmoisesta hyvästä tahdosta tuottaa lapsille iloa. 

Itselläni on neljä lastenlasta, joista kolme nuorinta käy vielä peruskoulua ja uskon vakaasti näiden myöskin jo itse ala-asteikäisten ja lukutaitoisten lasten mielellään lukevan tv:stä tutun Tonttu Toljanterin seikkailuista. 

Kirjassa on 161 sivua kovissa kansissa ja Sirkku Linnean runsaat kuvitukset ovat  kerrassaan upeita.  Kaikki pienetkin yksityiskohdat ovat huolella ja kauniisti piirrettyjä. Niitä aikuinenkin jää pitkäksi aikaan ihastelemaan. Mielikuvitus on Sirkulla päässyt täysin valloilleen, kun  tonttujen ilmeetkin ovat niin tarkkoja ja hyväntuulisia. Jäinkin oikeastaan kaipaamaan näistä jouluisista kuvista  myöskin postikortteja, niitä haluaisin lähettää jokaikiselle ystävälleni. 

Vertaisin Sirkku Linneaa nyt lähinnä miespuoliseen kuvittajaan Mauri Kunnakseen, joka on tehnyt lastenkirjoja jo varmaankin kymmeniä vuosia ja ollut aina myydyimpien listalla joulunaluspäivinä.

En uskaltanut laittaa näitä "maistiaskuvia" nyt enempää, kun kirjasta näkee itse loput, ja myös sen, että ylisanoja en ole käyttänyt ollenkaan!

zzz333

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään. Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu