Missä olivat muut aikuiset matkustajat bussikuljettajan lisäksi?

Einsteinin sanoin: "Jos ihmiset ovat hyviä vain siksi, että he pelkäävät rangaistusta ja toivovat palkintoa, olemme todella kurja joukko."  Bussinkuljettaja jätti viime torstai-iltana 9-vuotiaan Lauran pimeälle bussipysäkille, kun hänellä ei ollut rahaa mukanaan  maksaa seutumatkalippua.  Bussiin tullessaan Laura näytti matkakorttinsa lukijalle ja valitsi vahingossa sisäisen matkan. Kuljettaja käski tytön heti puhutteluun, koska hänen olisi pitänyt maksaa seutulipun hinta Espoosta Helsinkiin.

Lauran kortissa ei ollut riittävästi rahaa, eikä myöskään puhelin ollut mukana. Kuljettaja sanoi jättävänsä Lauran seuraavalle pysäkille Leppävaaraan, ellei hänellä ole lisää rahaa. Näin kävikin ja kun kuljettaja ei tavoittanut äitiä puhelimeen, niin hän soitti hätäkeskukseen ja ilmoitti poistavansa lapsen, jolla ei ole rahaa eikä puhelinta mukanaan.  Lähtiessä kuljettaja sanoi tytölle, että poliisi tulee hakeaan hänet pysäkiltä.  9-vuotias tyttö jäi  seisomaan yksin vieraalle pysäkille iltakuudelta ja odotti kylmissään ja peloissaan tunnin, mutta poliisia ei vain näkynyt. 

Laura odotti tunnin pysäkillä ja lähti sitten hakemaan apua kävellen Mäkkylän puolelle ja viittoili autoja pysähtymään. Vasta viides auto pysähtyi ja ystävällisen näköinen mies vei hänet turvallisesti  kotiin Pakilaan.  Tarina päättyi onneksi onnellisesti ja kun vielä ottaa huomioon, että tämä oli pienen koululaisen ensimmäinen matka bussilla yksin kotiin, niin se herättää monia kysymyksiä… Mikä piru meitä ihmisiä oikein vaivaa?  "

Äiti kertoi lehdessä, että "Laura oli ollut todella hädissään. Hän oli luullut, ettei hän enää pääse kotiin. Viimeisenä  asiana illalla hän sanoi äidilleen "äiti, sinä et kuullut, miten kovaa minä itkin siellä pysäkillä".  

Bussin oli täytynyt seistä pitkään pysäkillä ja kuuden aikaan illalla olettaisin bussissa olevan paljonkin työstä palaavia matkustajia, mutta kukaan ei raskinut antaa tytölle muutamaa euroa? Vai olivatko kaikki niin köyhiä, ettei euroakaan riittänyt, vaikka varmasti jokainen näki tapahtuman ja tytön hätääntyneet kasvot. 

Olemmeko me todella tulleet näin kylmiksi ja välinpitämättömiksi ihmisiksi, joille ei edes lapsen hätä sytytä tarvetta auttaa?  Olen vihainen, mutta myöskin surullinen, kun ajattelenkin, kuinka monta muuta pikkuista Lauraa joutuu tilanteisiin, joissa muut vain  katsovat päältä, eivätkä kohota elettäkään auttaakseen. Juu, bussiyhtiö pahoittelee ja sanoo, ettei tässä toimittu oikein…se nyt vielä puuttuisi, että tämä olisi normaali käytäntö.

Kyseessä oli kuulema kuljettaja, joka tulee vieraasta kulttuurista, jossa noudatetaan ohjeita kirjaimellisesti. Mikähän se sellainen maa ja kulttuuri mahtaakaan olla?  Niin tai näin, mutta eniten minua kauhistuttaa kanssamatkustajien  asenne ja tunnekylmyys.

Suomalaisista kuuluu kirkkoon lähes 80- prosenttia väestöstä, mutta nähtävästi nekin Raamatun opit ovat valuneet ihan hukkaan, kun ei edes näin pienikään hyvä teko näytä heitä kiinnostavan. Missä olikaan tuo lähimmäisen rakkaus?

 

zzz333

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään. Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu