Eläintarhan simpanssit ja joulutori ovat suosikkejani Tallinnassa.

Kun en tänäjouluna päässyt Berliinin joulutoreja katsomaan, niin juhlimme nyt ystävän pyöreitä vuosia Tallinnassa. Minullahan on jo ikuinen ja vanha rakkaussuhde eläintarhan simpanssien kanssa jo vuosien takaa. Aikaisemmin sain jopa kuvan meistä kädet vastakkain lasin läpi, mutta nyt kuva ei onnistunut, ei sen paremmin kuin simpanssi ystäväni märän näköinen pusukaan lasin läpi kädelleni. Huulet nätisti törröllään:)

Toki en saisi omaa käpälääni panna lasia vasten, kun se on kielletty asia, mutta katson olevani siihen ihan oikeutettu persoona, kun samalla mainostan koko eläintarhaa jo muistaaksen kolmannen kerran täällä Vapaavuorossa:) Tosin aika monet ystäväni ihmettelevät tapaani siellä käydä, kun he itse menevät mielummin vastapäätä sijaitsevaan isoon hienoon tavarataloon  Rocca al Mareen. 

Taksimatka keskustasta maksaa 10,20 euroa, kunhan ei valitse näitä villejä takseja, johon me kerran hairahduimme ja saimme pulittaa 54 euroa samasta noin kymmenen kilometrin matkasta eläintarhan portille. Itse eläintarha on tietysti kesällä kauniimpi luontonsa puolesta, mutta silloin esimerkiksi simpanssit ovat olleet isossa ulkotilassa, eivätkä sieltä käsin tule tervehtimään… Minulle on tärkeä juttu saada katsekontakti suoraan  ja nähdä joka ilme tarkkasti aivan läheltä. Eläintarhan sisätilat on kiinni maanantaisin, mutta muuten se on auki joka päivä. 

Tallinnan vanhakaupunki, joka on kuulunut Unescon maailmanperintöluetteloon jo vuodesta 1997, on aina näkemisen arvoinen. Erityisesti juuri näin joulun aikaan,  se meille jouluihmisille on erityisen kiva paikka.  Komea kuusi keskellä toria ja valaistu 1400-luvun alussa rakennettu keskiaikainen raatihuone ilahduttaa mieltä ja sielua:) Raatihuoneen joulutori on auki 18.11-07.01.2017 joka päivä klo 10-19. 

Torilta saa myös tätä meidän suomalaisten  tulevaa satavuotisjuhlajuomaa, jonka  Alkon johto valitsi tarjouskilpailun perusteella juhlalikööriksemme.   Voipi vain ihmetellä, että miksi ylipäätään Alko kilpailuttaa liköörin, kun sillä on tarkoitus kuitenkin juhlia Suomen juhlavuotta ja meillä itselläkin on liköörituotantoa olemassa? Eikö kansallinen tuotanto ole riittävän hyvää valitsijoille, kun vielä on kysymys myöskin  viennin imagosta ulospäin ajatellen?  Tekee mieli jopa sanoa Kekkosen lailla- saatanan tunarit!  Siis likööri on Vana Tallinn ja sen nimisenä saa myöskin torilta jouluglögiä…hyvää kyllä  oli.  

Torikierroksen jälkeen menimme myös paikallisseen, suomalaisen omistamaan " Satumaa Karaoke baariin", joka oli maanantai-iltana tupaten täynnä väkeä ja laulajina muutamia varsinaisia tähtiä. He  ansaitsivat täydet pisteet minultakin, joka olin ensimmäistä kertaa varsinaisessa karaokebaarissa. Se sijaitsi Vanhankaupungin pääkadulla Viru 4 (sisäpihalla)  Näin vanhan sydäntä lämmitti myöskin vanhojen filkkarien kuvat, jotka kiersivät seiniä…täyttä nostalgiaa:)

Kivaa joulunodotusta kaikille!

zzz333

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään. Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu