Facebookin huijarit toimivat nyt netissä auervaarojen tapaan…

Ajattelin kirjoittaa tämän varoitukseni jo noin vuosi sitten suomalaisille naisille, mutta myöhästyin pahasti. Tänään luin kuinka poliisi on ilmoittanut jo lukuisista netissä  huijatuista naisista, jotka ovat hyväuskoisesti menneet pahasti lankaan.  Menetykset ovat olleet toisilla jopa kymmeniä tuhansia euroja. Emmekö ikinä opi, ettei pidä lähettää rahaa tuntemattomille ihmisille, jotka keksivät traagisia tarinoita rahaa saadakseen. 

Afrikassa asuu tänään noin 1,2 miljardia ihmistä ja liian monelle miljoonalle köyhyys ja työn puute aiheuttaa suuria vaikeuksia jo saada edes leipää, särpimistä puhumattakaan.  Auervaaralainen toiminta nähtävästi kannattaa, mutta jos sinisilmäinen suomalainen nainen haluaa heitä auttaa, niin tekee sen ainakin sitten avoimin mielin, ilman poliisia. Ja  rehellisesti itselleen tunnustaen, ettei oikeata rakkautta näin yleensä aloiteta.

Itselleni alkoi tulla jo yli vuosi sitten todella runsaasti facebookin kautta pyyntöjä kaveruudesta. Mukana on  tavallisesti upea kuva komeasta miehestä ja  usein armeijan koppalakki päässä ja mitaleita rinnuksissa. Kerran tittelinäkin oli jopa ihan oikea USA:n armeijan kenraali, ja tietysti hänkin oli  palveluksessa Afganistanissa.  

Googlasin herran ja siellähän hän oli yhtä komeana kuin kuvassa ja suloinen kuva oli myöskin perheestä kaikkine lapsineen.  Katsoin myös hänen facebook-sivunsa, eikä siellä ollut mitään toimintaa ennestään, ja se onkin kai ihan tyypillistä näille huijareille. Kaikki nämä minun upeat  "armeijan kaverini" ovat palveluksessa Afganistanissa ja tietysti USA:n huippusotilaita, jotka kaipaavat naisen helliä kirjeitä. 

Viimeaikoina on ilmennyt aivan  uusi ryhmä pyytäjiä, eli nyt on vuorossa englantilaiset toimitusjohtajat,  ja he ovat kaikki leskiä, mutta ulkonäkö on edelleen huippuluokkaa. Usein mukana on kuva  myöskin luentotilaisuudesta, jossa puhujana on tietysti tämä sankari ihan itse. 

Viimeksi tämän viikon alussa tuli taas pyyntö todella sympaattisen näköiseltä leskimieheltä.  Mietinkin, että jos olisin yksinäinen ja kipeästi seuraa kaipaava, tai jopa romanssia kaipaava leskirouva, niin sortuisinko näihin vastaamaan yhtä luottavaisena kuin nämä suomalaiset rahan lähettäjätkin? En, siihen olen liian vanha kettu:) 

Ajankuluksi ehkä moni vastaakin, mutta rahanpyytäjille kannatta panna heti jauhot suuhun, eikä jäädä edes kuuntelemaan traagisia tarinoita hetkeäkään… Ellei sitten halua antaa köyhille miehille avustustaan tieten tahtoen. 

 

zzz333

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään. Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu