"Heräämisen aika", taiteilija Pirkko Mäkelä-Haapalinnan silmin…

Otin Alsion  Arin haasteen vastaan ja tänään kävin katsomassa  Galleria Aarnissa,  Tapiolan Heikintorilla, lappilaisen taiteilijan Pirkko Mäkelä-Haapalinnan upeat työt.  Onneksi kävin, sillä ei ole todellakaan ihme, että nämä kauniin herkät työt ovat Arin suuri rakkaus, jos sen oikein muistan. 

Ansioluettelo on pitkä ja Mäkelä-Haapalinna on monessa mukana,  niin Lapin yliopiston taidetoimikunnan, ja  Lapin taiteilijaseuran yhteisen Magenta-hankkeen hanketaiteilija ja Kemijärven kummitaiteilija , kuin myös Lapin taiteilijaseuran residenssitaiteilija Argangelissä Venäjällä, elo-syyskuun 2015. 

Kansainvälistä meriittiä on myös runsaasti,  yhden  mainitakseni, niin  kolmas palkinto tuli abstrakti-sarjassa kansainvälisessä Pastel 100 17th Anual Competition, USA, 2016.  Viimeisin monista yksityisnäyttelyistä  oli, Light of the Periphery, Kuukauden taiteilija Kulttuuritalo Korundissa Rovaniemellä, 2016. 

Ryhmä – kutsu ja yksityisnäyttelyitä on ollut myös runsaasti  ulkomailla mm. Ranskassa, USA:ssa, Espanjassa ja  jopa Japanissakin jo vuonna 1994.  Seuraava yksityisnäyttely on Rovaniemellä, helmikuu 2017. 

Itselleni tämä taiteilija  oli uusi  mielyttävä tuttavuus, jonka töitä olisi halunnut nähdä vielä paljon enemmänkin. Taiteilijan itsensä kertomana, niin hän haluaa teoksissaan tuoda esille ajan kokemusta ja aikakäsitteen ymmärtämisen vaikeutta sekä ihmisen pienuutta elämän ajallisen  rajallisuuden äärellä.

Näyttelyn pääteos onkin tuo kuvissani  oleva toinen kuva, eli Lessons of Time, joka oli teos vuodelta 2016.  Sen äärellä pitäisi istua hiljaa ja kauan, jotta ajan jatkuvasti etenevät herkkät viivat saisivat mielikuvituksen liikkeelle,  ja kysymään: mihin menetkään  ajan-  ja ajatuksen virrat? 

Minun täytyy vielä ehdottomasti  käydä katsomassa se  toisenkin kerran. Ehkä ajatukseni  vielä löytää päätepisteen tai edes  ainakin pienen aavistuksen siitä?  Ensi näkemältä ihastuin suunnattomasti tuohon  "Heräämisen aikaan", jonka pehmeät turkoosiin vivahtavat värit ovat enemmän itseäni. Katselenkin kuvaa yhtenään.

 

Galleria Aarnissa  Espoossa on parhaillaan myöskin Riitta Asantin näyttely ja keväällä on tulossa   muitakin mielenkiintoisia näyttelyjä, jotka taidekuvan ja nimen perusteella on ehdottomasti nähtävä.   Galleria on auki ti – pe klo 11-18, la klo 12-16. www.espoonkuvataiteilijat.fi 

 

 

zzz333

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään. Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu