Hanhenmaksapalleroita ja Fabergè pääsiäismunia Stockmannin Herkusta

Mietin hetken, onko nyt ylipäätää hyvä ajankohta kirjoittaa laadukkaista tuoteistaan tunnetusta Stockmannista ja sen kuuluisasta Herkusta,  joka avautui  toissapäivänä Tapiolassa kokonaan uusissa tiloissa.  Kiinnostaako se ketään muita kuin meitä tapiolalaisia kuluttajia? Mielestäni kyllä,  kyllä se  aina  on yhden blogin väärtti. Kaikkihan nyt Stokkan tietävät:)

Varsinaisesti Stockmannin perustamispäivä oli 1.2.1862.  Lyypekkiläinen Heinrich Frans Georg Stockmann (1825-1906) saapui Suomeen vuonna 1852, ja hän työskenteli ensin kirjanpitäjänä Nuutajärven lasitehtaalla.  Myöhemmin Nuutajärven lasitehdas avasi puodin Lampan taloon Kauppatorin laidalle Helsinkiin ja G.F.Stockmann sai puodin johdettavakseen.  Siitä kaikki sitten alkoi –  varsinainen menestystarina, jonka kaikki Helsingin kävijät ovat jo muinoisista ajoista alkaen hyvin tunteneet. 

Nykyään Stockmann on suomalainen vähittäiskaupan pörssiyhtiö, jolla on toimintaa yli kymmenessä maassa ja osakkeenomistajiakin on noin 60 000.  Jokaisella meistä on varmaankin omat muistonsa ensikäynnistä Stokkalla, joka oli tietysti jokaisen meidän maalaisen, jos nyt ei unelma, niin kuitenkin  ikimuistoinen hetki, nähdä oikea hieno ja perinteikäs tavaratalo ihan omin silmin.

Tapiolan uusi Stockmann ja Herkku lupaa kattavan valikoiman luomu – ja lähituotteita, kansainvälisiä herkkuja ja kasvisruokia.  Myös  Stockmann Meals – valikoimaa on uudistettu: tilata niitä voi myöskin verkosta.  Parkkihallit ovat suuret ja tilavat, joten ostokset kulkevat melkein suoraan tiskiltä – autoon… 

Uusia muotibrändejä, niin koti – kuin ulkomaalaisiakin on lisätty huimasti entiseen verraten, joten muotitietoisten kuluttajien ei enää tarvitse hakeutua ostoksille Helsingin Stockmannille.  Metron piti olla jo nyt heti viime vuoden syksyllä  helpottamassa espoolaisten kulkua, mutta nyt senkin valmistumisaika on siirretty kesään.   Odotamme siis sitäkin kärsivällisesti edelleen, kun muutakaan emme voi. 

Markkinatalous jyllää kuitenkin edelleen ja voi varsin hyvin – ainakin osalle kansaa ja se on tietysti hyvä sekin. Hanhenmaksapallerot ja tryffelinmukulat  löytävät aina ostajansa, sillä kulinarismi lehdistä- ja puheista päätellen kasvaa ja voi edelleen Suomessakin hyvin.  Toivoisi tietysti, että kuluttajat muistaisivat myös suosia enemmän suomalaisia tuotteita, jos niitä valikoimista vain löytyy. 

 

zzz333

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään. Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu