Pääkaupunkiseudun suurin kierrätyskeskus: Nihtisillan tavaratalo, Espoo.

Tänään sitten tein sen mitä muutama päivä sitten täällä uhosin, kierros kirpputorilla ja meillä on nähtävänä "Suomen kaunein koti" ! Ei huono homma ollenkaan ja vielä ihan halvalla, jos niin haluaa itse  valita. Naimattomille on myöskin mahdollisuus valita morsiuspuku oman mieltymyksen mukaan useastakin vaihtoehdosta. 

Miehille löytyy myöskin hyviä pukuja ja häävieraatkin voivat valita runsaasta tarjonnasta, joko modernia tai sitten niin muodikasta retroa, kenkiä ja hattuja myöten.  Kaikkea en kuvannut, mutta kannattaa käydä katsomasassa ihan itse.

Meidän Kilossa sijaitseva kierrätyskeskus on tietääksen meidän alueen suurin ja monipuolisin. Pääkaupunkiseudun  Kierrätyskeskus Oy on  Helsingin kaupungin tytäryhtiö. Muita omistajia ovat Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY, Espoon ja Vantaan kaupungit sekä joukko kansalaisjärjestöjä. 

Se on myöskin voittoa tavoittelematon yhteisö. Osa tavaroista kunnostetaan Kierrätyskeskuksen omissa verstaissa.  Polkupyöriä, isoja kodinkoneita sekä sähkö-ja elektroniikkaa-laitteita huolletaan ja kunnostetaan. Huonekaluja verhollaan uudelleen ja työn jälki näyttää olevan todella hienoa. Ammattilaisten työtä.

Laita sinäkin hyvä kiertämään, jotta vähenämme luonnonvarojen kulutusta. 

Kierrätyskeskuksen kautta kulkee vuosittain  noin 2,3 miljoonaa tuotetta uudelleenkäyttöön. Jos tämä määrä tavaroita olisi ostettu uutena, noin 25 000 tonnia kiinteitä luonnonvaroja olisi kulunut ja olisi myös täyttämässä kaatopaikkoja.  Tuo määrä vastaisi noin 17 000 henkilöautoa.  Kierrätyskeskukset tarjoavat merkityksellistä työtä ja tehtäviä myöskin pitkäaikaistyöttömille. Kierrätyskeskuksessa oli esimerkiksi vuonna 2013 yhteensä yli 800 henkilöä erilaisissa palvelusuhteissa.

Olen käynyt Kilon kierrätyskeskuksessa varsin usein,  lähinnä heidän monipuolisen kirjatarjontansa tähden ja harvoin lähden sieltä ilman kasaa kirjoja kainalossani.  Huomaa selvästi, että ihmiset ovat löytäneet hienon paikan, jonne voi tarjota muutenkin tavaraa hyötykäyttöön ja kaikki tulee tarkkaan kierrätettyä kulutukseen, kun viimeinenkin aste tavaralle on ilmaishuone, jossa näyttääkin olevan aina väkeä. 

Laskin tuosta äkkipäätä, että minun "ostokseni " kauniisen kotiin olisi noin 300 euroa, jos en ostaisi noita hienoja kunnostettuja kalusteita.  Minulla olisi siihen hintaan sohva, kaappi, pöytä ja tuolit, tauluja, matto, verhot ja kaikki tarpeelliset astiat pienelle porukalle.  Vahinko, etten voi järjestää niistä yhtenäistä kuvaa, mutta piano olisi siinä ehdottomasti mukana luomassa musiikillista tunnelmaa.  Käyn vielä yhdessä toisessa paikassa, josta toivon mukaan löydän vielä "sulhaselle" hienon frakin ja parisängyn – eiköhän sitten kaunis koti ole ihan täydellinen??

zzz333

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään. Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu