Kukkia, kukkia kesäkuusta – elokuuhun, pihani kauneimmat ryhmät kuvina..

Mitähän tästä kesästä kertoisin?  Ainakin sadetta, tuulta ja kylmääkin on riittänyt ihan omiksi tarpeiksi, mutta monet kukat ovat kukkineet ihmeen hyvin ja nähtävästi myöskin viileästä ilmasta jopa tykänneet. Erityisesti ruusut ovat kukkineet enemmän kuin minulla koskaan, mitä nyt sade on niitä välillä liian aikaisin runnellut.

Hyötytarhani on varsin vaatimaton.  Istutin Blue Kongoa neljään eri isoon kukkaruukkuun ja vasta yhdestä olen siniset perunat talteen kerännyt ja loput jätin vielä komistumaan.  Maku oli minusta tavanomainen, mutta väri varsin eksoottinen näin tavallisiin suomalaisiin kellertäviin perunoihin tottuneelle. Taidan tyytyä perinteiseen väriin ensi kesänä. Muuten perunan varsi ja kukat ovat hämmästyttävän kauniita, kelpaisivat minulle ilman hyötytarkoitustakin ihan hyvin. 

Ostin keväällä Turun yliopiston pitämästä kasvitieteellisestä  puutarhasta muutamia pieniä tomaatintaimia ja nyt ne ovat komeammat,  kuin olisin ikinä uskonut niin pienistä ja vaivaisen oloisita voivan tulla. Yli kaksimetrinen taimi peittää kokonaan varjoonsa Lidlistä ostamani banaanpuun taimen, joka tosin ponnistelee vielä urhokkaasti komeine lehtineen ja pituuttakin on jo kasvanut lähes 80 senttiseksi.  Tomaatin kukinta on ollut runsasta, mutta tuskin ne ehtivät kasvaa syötäviksi ennen talven tuloa. Pienet pyöreät, lähes kirsikkatomaatin kokoisia pallukoita on jo näkyvissä, mutta taitaa halla viedä ennenkuin saan upottaa hampaitani omaan tomaattiin:) 

Yrttejä ostan ruukuissa marketeista ja istutan ne isoihin ruukkuihin ja ne tykkäävät olostaan aina, jos vain saavat vettä ja rakkautta.  Sitähän meillä kukkien ihailijoilla aina riittää ja riittää myöskin ihailua tavallisille luonnonkukille, jotka tuovat iloa joka päivä ilman vaivaa ja kastelua.  Vielä on syysleimun kukinta odotettavissa ja sitten onkin jo syksy kanervankukkien kera edessä.  

 

zzz333

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään. Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu