Hevospatsas ja Ari Alsio. Tämä ei ole muistokirjoitus, vaan haaste..

Katselin eilen  jälleen kerran taidekirjojani ja sieltä erityisesti minua nyt kiinnosti "Kiinan taidekirja" vuodelta 1959, Lubor HÀjekin kokoamana ja valokuvat ovat Werner Formannilta.  Nyt  tietysti kysytään, että miten kaikkien täällä Usarissa tuntema Ari Alsio liittyy tähän yhtälöön?  

Ei oikeastaan muuten, kuin olen tässä odotellut Arin lupaaman hevospatsaan valmistelukuvia tänne Vapaavuoroon. Viime keväänä kuulema sen tekeminen jäi muiden kiireiden takia tekemättä, jos sen oikein asian ymmärsin.  Nyt oletan ainakin, että Ari on jo saanut valmistelut niin pitkälle,  jotta varsinainen työ alkaa vähitellen ainakin mielessä hahmottua?

Ajattelin heittää Arille nyt  haasteen mukana muutamia kuvia kiinalaisen  hevostaiteen suurimpia helmiä vuosituhanten takaa.  Ne ovat kestäneet hyvin aikaansa, vaikka Ari  runoilevana taiteilijana keksii varmaankin ihan itse yhdistää juuri hänen käsilleen  sopivan hevospatsaan. Muistini mukaan siihen piti tulla vielä suihkulähdekin  tai muu virtaava vesielementti mukaan.  Haaste on toki vaikea, koska oikean hevosen kokoisen patsaan pitäisi myöskin pysyä pystyssä ja kestää talven tuiskut ja pakkaset.  

Viimekertainen haasteeni koski neulepaitaa, joka toki oli huomattavasti helpompi tehtävä. Hän suoriutui siitä harvinaisen nopeasti  tunnetulla taidollaan, jonka kaikki ovat kuvissa sen myös saaneet omin silmin  nähdä. .  Se haaste aikanaan lähti siitä, että ihmettelin Arin monipuolisuutta vähän joka alalla ja uskoin, ettei ainakaan kudin pysyisi hänen miehisessä kädessään.   Erehdyin pahasti:)

Tämä lienee vähän epätavallinen aihe jopa täällä vapaavuorossakin, mutta niinhän on mieskin:)  Monipuolisuudessaan Ari hakkaa kaikki muut kirjoittajat, näin ainakin luulisin? –  Koska olen itsekin täällä jo vuodesta 2011 pyörinyt ja tuhansia blogeja lukenut näiden vuosien aikana.  Ihan kaikkia en kyllä ole pystynyt /ehtinyt lukemaan, mutta sormituntumalla siis mennään. Haasteen mukana odotan siis kuvia ja joskus valmista teosta suihkulähteen vieressä.  Arin tuntien se on nähtävissä elokuun lopussa, jos miehelle ei tärkeämpää tekemistä sitä ennen tule esteeksi?

 

zzz333

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään. Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu