Asiaa ja turhaakin turinaa Facebookin identiteettivarkaista.

Satuin kuulemaan taas kerran, kuinka lemmenkipeät naiset sortuvat näihin facebookissa saalistaviin "nigerialaisiin".  Nimitys on peräisin "nigerialaiskirjeistä",  joihin taas rahan ahneet tai muuten vain uudenlaista tuottavaa bisnestä halajavat ihmiset ihmeen helposti sortuvat. 

Heille sinisilmille on niin  helppo hymyillä, mutta kukapa ei joskus heikkona hetkenään haluaisi ihmeeseen uskoa? Vuosien saatossa olen myöskin saanut useita hyviä tarjouksia isoista perinnöistä, joihin tarvitaan vain lakimiehelle ensin pieni korvaus asian viemisestä eteenpäin. Yleensä kyse on ollut vain muutaman tuhannen euron summasta, mutta kun suurimmillaan minua on odottanut 30-miljoonan arvoinen perintö, niin mielelläänhän sen alkuerän toki maksaa.  Mielelläni olisin perinyt amerikantädin, mutta usko puuttui:)

Takavuosina kerrottiin talouslehdissäkin eräästä tunnetusta vuorineuvoksesta, joka oli sortunut eläkepäivillään afrikkalaiseen  sijoitustoimintaan ja sai siitä itselleen valtavat velat niskoilleen.  Niinpä, sortuu sitä  kyllä miehetkin näihin lurituksiin, eikä vain me rakkautta janoavat naiset.  

Kuulemani juttu oli naisesta, joka oli hävinnyt rakkaalle "tulevalle kihlatulleen"  yli 100 000 euroa ja yksinäisen toimistotyöntekijän palkasta hän joutui vuosien velkakierteeseen, jota tuskin itselleen antaa koskaan anteeksi   omaa hölmöyttään, kun uskoi kaikki sepitetyt tarinat, johon äkkiä tarvittiin rahaa aina vain enemmän.  Siis varokaa hyvät ihmiset näitä kiihkeitä ja rakastavia kirjeitä, ottakaa ne huumorilla, mutta ei hetkeäkään vakavasti.  Rahapussi lujasti kiinni, niin kyllä se  rakkauskin väljenee aikanaan, kun uusi uhri löytyy höynäytettäväksi.

Kuulema äkillinen sairauskohtaus, kallis leikkaus tai jopa panttivangiksi joutuminen sulattavat naisten sydämiä. Syitähän löytyy aina, ja kun vielä tietää kuinka hyvin organisoidut kanavat kirjoittelevat kirjeitä rakkaalleen, niin tulos vain paranee.  Kirjeitä hiotaan yhdessä ja tuloksia voi vain arvailla? Tuottoisaa bisnestä.

Nyt viime vuosina olen saanut näitä ystäväpyyntöjä todella  paljon, eikä heistä kukaan ole tietenkään mikään tyhjätasku:)   Tittelit vaihtelevat kenraaleista toimitusjohtajiin, jotka kaikki ovat tietysti leskiä ja koulutus on aina se tunnetuin yliopisto Usassa tai Britanniassa.  Joskus kuvassa on mukana myöskin suloisen näköinen pikkutyttö tai koira, mutta muita henkilötietoja tai kuvia ei FB:ssä muista ystävistä ole koskaan ollut. 

Kerran googletin yhden kenraalin tiedot ja siellähän herra oli kuvassa suloisen vaimonsa ja muun perheen mukana ja tietysti myöskin autuaan tietämätön  nimensä identiteettivarkaudesta.  Huvittavaa onkin, että myöskin nämä sotilashenkilöt asuvat poikkeuksetta  aina  Kabulissa ja kielitaitokin on yleensä varsin mahtava amerikkalaiseksi:) Yleensä mainitaan englanti, ruotsi, espanja ja myöskin portugali, mutta suomi on vielä loistanut poissaolollaan ainakin toistaiseksi.  Tiimissä on siis monenlaista väkeä, myöskin pakolaisina olleita maahanmuuttajia, joille kielitaitoakin on kirjeiden verran karttunut.  

Nyt viimeaikoina on tahti vain kiihtynyt oman facebookini sivuilla. Liekö syynä viimeisin kuvani FB:ssä, jossa päässäni on aikoinaan vuosikymmeniä sitten hyvältä ystävältämme Sudanista saamani oranssi mytse.  Liekö joku muslimitaustaisen heimon tai paikkakunnan  käyttämä juhlalakki?  Se on kauniisti ja suurella vaivalla kirjottu, joten ei taida olla ihan tavallinen arjessa käytettävä päähine. Jos joku jotain tietää siitä, niin olisi kiva kuulla taustasta enemmän. 

 

zzz333

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään. Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu