Michael Jackson: On The Wall-näyttely. Popin kuningas Espoon Emmassa,.

 

Michael Jackson sai kaiken mahdollisen ylistyksen ja palkinnot jo varsin nuorella iällä. Hän oli kiistatta eniten tuotteistettu fantasiahahmo, jonka media ja populaarikulttuuri otti aina halukkaasti hänet kaapin päälle. 1982 ilmestyneen Thriller-albumin jälkeen hän lunasti paikkansa lopullisesti kansainvälisenä huippuluokan  tähtenä. 

The Jackson 5-yhtyeessä 60-luvulla laulanut afroamerikkalainen poika, jonka ulkoinen muodonmuutos jatkui aikuisikään saakka. Ulkonäöltään hän muuttui täydellisesti toisen näköiseksi lukuisten plastiikkakirurgien käyntien jälkeen. 

Espoon modernin  taiteen näyttely EMMAssa on upea ja katsomisen arvoinen kokonaisuus 48 eri taiteilijan näkemykset Jacksonista. Alkujaan se oli Lontoossa National Portrait tuottama  ja koostettu näyttely, joka on kiertänyt Ranskan ja Saksan kautta Suomeen. 

Teoksia on kaikkiaan 90 ja tunnetuimmat heistä kuten Andy Warhol oli myöskin Jacksonista henkilönä kiinnostunut, koska he pyörivät samoissa seurapiireissä New Yorkissa.  Warhol keräsi valtavasti Jackson materiaalia, kuten lehtiä, kirjeitä ja kuvia. Löytyypä näyttelystä jopa Jacksonista tehty nukkekin, tuota tyypillisen kokoista barbikokoa. On myös yksi näyttävimmistä  Jackson aarteista popin  kuninkaan itsensä suunnittelema nahkainen illallistakki, jota koristavat pienet haarukat ja lusikat.

Itse muistin myöskin ostaneeni vuosia sitten kirpputorilta Michael- barbin, jossa oli musikkikappale taltuoitu nuken sisuksiin, ja toivoisin todellakin näkeväni sen vielä lastenlasteni varastoista ehjänä, vaikka musiikkia ei enää voinutkaan kuunnella ilman uutta patteria.  

Kaiken kaikkiaan On The Wall on kiinnostava ja monipuolinen pop-ikonin muistonäyttely, vaikka se etukäteen puhututti paljonkin suomalaisia pedofiilisyytösten takia. Onneksi näyttely saatiin tänne ja voidaan hetkeksi jättää syrjään nämä Jacksonin pahat ja ilkeät  teot. Itse näen hänet myöskin jo nuoresta pitäen hyväksikäytettynä uhrina, joka sai vielä lapsenomaisena ja  kehittymättömänä persoonana liian paljon ihan liian aikaisin.  

Näyttely on EMMAssa avoinna 26.1.2020saakka. Ahertajantie 5, Espoo. Avoinna ti 11-17, ke -pe 11-19, l- su 11-17.

zzz333

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään. Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu