Keravan taidetalo on menestys myöskin taiteilijoille.

Olen ollut täältä nyt pitkään poissa itse aktiivisena osallistujana näistä kuvioista, vaikka välillä kävinkin nopeasti katsomassa missä nyt mennään. Liekö syynä kesälomat, lämpimät päivät vai koronan aiheuttama väsymys, kun huomaan täällä olevan melkoisen hiljaista.

Keravan purkukuntoinen kerrostalo on tietäjien mukaan todellakin katsomisen arvoinen nähtävyys.  Väkeä on riittänyt jonoiksi asti ja se on todella hienoa. Luulenpa, että eniten ihmeissään tästä suosiosta ovat olleet paikalliset päättäjät ja myöskin itse taiteilijat. Yhteensä 94 taiteilijaa pääsi toteuttamaan omia näkemyksiään täysi vapaasti. Kuvista päätellen lopputulos on häkellyttävän hieno ja monipuolinen.

Purkutaidetalon isänä ja taiteellisena johtajana toimii graffititaiteilija Jouni Väänänen. Se on ollut uskomaton työ, kun talo oli ollut huonossa kunnossa jo vuosia ja nuorison valtaama. Törkyä ja roskaa oli paikat täynnä, mutta onneksi Väänänen, asukasaktiivit  ja kunnan isät ja äidit näkivät siinä hyviä mahdollisuuksia saada Keravallekin näkyvyyttä ja mainetta.

Sitä se on saanutkin ja monet odottavat jopa pidennettyä aikaa, jotta väkimäärä ja jonotus vähän helpottuisi.  Näkemistä on paljon viidessä  kerroksessa.  Tämä taiteen elämyspuisto piti olla auki elokuun puoliväliin asti tiistaista sunnuntaihin klo 10 -17, liput 6 euroa. Moukarintie 4.

Ihme on jos tämä taiteen suuri ja erikoinen näyttely suljetaan niin aikaisin, kun kuitenkin on kyse purkutalosta, jolla ei ole mitään muuta lähiajan käyttöä?  Puhutaan valaistuksen puutteesta syksyn lähestyessä?  Eihän se voi olla mikään järkevä syy lopettaa ”poikivaa lehmää” noin pienen asian takia. Vai onko takana jotain muutakin ongelmaa?

Itse olin kovin innostunut kun näin heinäkuun alussa Hesarin tekemän jutun yhteydessä kuvan Jarno Sinivaaran teoksesta ja se puri minuun heti täysillä. Katsoin heti Instagramista hänen muita töitään. Ihastuin suuresti hänen töihinsä ja erityisesti muotokuvaan maskia pitävästä naisesta. Se henki tätä historiallista korona aikaa parhaimmillaan ja vieressä oli toinen punatukkainen nainen, jonka suusta näytti tulevan minun mielikuvituksellani ainakin runsas määrä koronaviruksia.

Kirjoitin hänelle heti ja sovimme kahdesta taulusta sillä istumalla, jotka hän uutta taiteellista vapautta käyttäen maalaisi minullekin. En voinut niitä yksinkertaisesti vastustaa, vaikka jouduinkin kaksi entistä tauluani laittamaan komeroon näiden uusien tulijoiden tieltä.  Joskus sitä vain päättömästi ihastuu johonkin ja tunsin vielä historian havinankin leijuvan näiden taulujen ympärillä.

+3
zzz333
Sitoutumaton Espoo

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään.
Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu